ZBOG ČEGA JE CASADA ODLUČILA UGRADITI IONIZATOR ZRAKA U NEKE MODELE MASAŽNIH FOTELJA?

Utjecaj ioniziranog zraka na naše zdravlje u područje znanstvenih istražaivanja uveo je američki znanstvenik i izumitelj Clarence Weston Hansell, koji je to područje počeo proučavati početkom 20-tog stoljeća. Kasnije su se tu pridružili mnogi drugi znantvenici i istraživači. Točnije, radi se o djelovanju negativnih iona na naš organizam, te o svojstvu negativnih iona da onemogućuju zadržavanje mikroorganizama – bakterija, virusa i plijesni.

 

OTKUD NEGATIVNI IONI U PRIRODI?

Poznato je da negativni ioni nastaju kada neki atom primi veći broj elektrona u svoju ovojnicu nego što ima protona u jezgri. Atom s viškom elektrona je atom s viškom negativnog naboja – tako da on taj naboj daje i svojoj molekuli u zraku. Prirodno se taj proces najčešće događa “trenjem” molekula vode o molekule zraka, na primjer blizu vodotokova, a posebno vodopada. Zatim za vrijeme kiše i drugih oborina, a posebno usljed električnog pražnjenja u atmosferi – dakle kod udara munje.

Stare kulture i tradicionalna medicina, od davnina poznaju situacije da se je kod određenih tegoba čovjeku preporučivalo da boravi uz vodotok, a često su prisutni i savjeti da je dobra i opuštajuća meditacija moguća uz neki vodopad ili morske valove. Jedan od razloga je i povećano prisustvo negativnih iona u takvim područjima.

 

SUVREMENI ZNANSTVENI PRISTUP – IONIZACIJA ZRAKA

Osim ovih tradicionalnih učenja, moderni znanstveni pristup također zagovara obogaćivanje zraka negativnim ionima. Danas je već postalo opće poznato da je zbog zatvorenosti prostorija u kojima boravimo  zrak u njima “nezdrav”. Također je danas opće poznato da zrak obogaćen negativnim ionima uz mnoga pozitivna djelovanja na naš organizam također ima svojstvo da uništava ovojnice mikroorganizama, kao što su bakterije, virusi i gljivice. Već neko vrijeme se u te svrhe koriste ionizatri zraka, sve više od zadnjih velikih epidemija gripe i SARS-a, pogotovo u ovoj trenutnoj pandemiji korona virusa (SARS COV-19) sa kojom smo suočeni.

 

NEKI MASAŽNI UREĐAJI FIRME CASADA GmbH IMAJU UGRAĐEN IONIZATOR 

Casada GmbH, sa ponosom ističe da se u nekim našim modelima masažnih fotelja nalaze ograđeni ionizatori negativnih iona najbolje kvalitete i učinka. To su modeli naših fotelja iz premium klase – Titan, Aura i Skyliner, te također u nešto povoljnijem ali i dalje vrhunskom modelu Alphasonic II.

Zbog toga, odabirom Casada masažnih fotelja, ne samo da ste odabrali vrhunski masažni uređaj, njemačke kvalitete i dizajna, nego ste u ovim vremenima virusne pandemije, osigurali sebi i svojim bližnjima okruženje koje ionizacijom negativnim ionima postaje područje u kojemu se ne mogu zadržavati štetni mikroorganizmi poput virusa i bakterija.

Već dugo vremena, korisnici Casada uređaja prepoznali su ovaj njemački brend kao garanciju kvalitete, a sada tijekom pandemije, kada smo prisljeni na dugotrajni boravak u zatvorenom prostoru, ovi uređaji i njihovi benefiti su došli do najvećeg značaja za svakoga od nas.

ISPOD MOŽETE POGLEDATI DETALJNIJE KARAKTERISTIKE NEKIH OD MODELA MASAŽNIH FOTELJA CASADA KOJE IMAJU UGRAĐEN IONIZATOR ZRAKA TE BROJNE DRUGE NAPREDNE FUNKCIJE

Kliknite na pojedini model i pogledajte detalje

 

Casada Aura
Casada SkyLiner II
Casada AlphaSonic II