ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

(pitanja i odgovori o masažnim foteljama i masažnim uređajima)

Često postavljana pitanja o masažnim foteljama i masažnim uređajima

Masiraju li vaše fotelje cijelo tijelo?

Da! Casada masažne fotelje masiraju cijelo tijelo; od stopala do vrata, i to u postavkama AUTOMATSKOG i MANUALNOG odabira.

 

Koja je razlika između automatskog i manualnog odabira rada?

Automatski način je kada odaberemo neki od programa za masažu, koji onda fotelja izvršava tako da prvo “skenira”, tj. izmjeri naše tjelo, te se prilagodi našim proporcijama, a zatim se izvršava određeni program masaže koji tretira naizmjence sve tjelesne zone. Za razliku od toga, manualni odabir nam omogućuje da sami postavimo masažne elemente u određeno područje, pa tako prilagodimo ciljanu terapiju za masažu vrata, ili ramena odnosno u bilo kojoj tjelesnoj zoni, te posebno prilagodimo vrstu i intenzitet masaže.

 

Je li teško podesiti masažnu fotelju

Ne, vrlo je jednsotavno i intuitivno. Sa svakom Casada masažnom foteljom dolaze upute na hrvatskom jeziku, a sami daljinski upravljači, koji se razlikuju po modelima, su prlagođeni brzom traženju i podešavanju masažnih funkcija. Tu je važno napomenuti da naše fotelje isporučuje educirano osoblje, koje će vam prilikom montaže i puštanja u pogon napraviti i edukaciju za uporabu i korištenje svih terapijskih funkcija naših masažnih fotelja.

 

Mogu li u masažnoj fotelji masirati stopala?

Da, masaža stopala je posebno bitna, i u Casada masažnim foteljama su ugrađeni vrlo detaljni elementi za masažu stopala. Stopala se masiraju posebnim valjčićma koji su podešeni za refleksoterapiju (masaža stopala po refleksnim zonama). Osim toga tu su i tzv “gua sha” mehanizmi pritiskanja, koji daju poseban efekt terapije. U stopalima se nalaze i zračni baloni, tako da je sistem terapije upotpunjen do krajnjih detalja – zračn baloni rade na principu pritiskanja sa strane i oduzgo, tako da dobijete efekt “limfne drenaže”.

 

Postoji li grijanje u masažnim foteljama?

Da, sve Casada masažne fotelje imaju ugrađeno grijanje. Uglavnom je to izvedeno na principu karbonskih vlakana, koja daju efekt terapije infracrvenim zrakama. Elementi za grijanje se naleze u lumbosakralnoj zoni (zona leđa i hrbta). Osim toga, neke naše masažne fotelje imaju i posebne elemente za grijanje koje su smještene u samim masažnim glavama, pa je onda ta terapija raspoređena po cijelom tjelu.

 

Što je to 2D i 3D sistem masaže?

Ukratko, to je podatak koji govori u kojim se sve smjerovima kreću masažne glave u masažnoj fotelji. Masažne glave u nekim starijim uređajima su mogle ići samo gore-dolje i lijevo-desno – to je bio princip 2D mehanizma. U svim Casada masažnim foteljama masažne glave se pokreću u 3D tehnici – osim gore-dolji i lijevo-desno, također se kreću i naprijed-nazad. Tako na primjer sve Casada masažne fotelje mogu izvoditi pokrete koji su najsličniji pokretima ljudskih ruku – gnječenje, rolanje, lupkanje, bockanje, pljeskanje, trljanje… Međutim, Casada ima razvijen i Real 3D – dakle tzv. “pravi 3D” mehanizam. To je posebna značajka, koju imaju samo neke fotelje, koja omogućuje da ne samo da se gibaju masažne glave u svim 3D smjerovima, nego se giba i cijeli mehanizam na kojemu se nalaze masažne glave – točnije mehanizam izlazi prema van ili se vraća prema unutra. Ovim postupkom Casada je daleko ispred svih ostalih ponuđača, jer omogućuje da imate osjećaj masaže kao da terapeut koji vas masira dozira pritisak po određenim zonama, ovisno o jačini i dubini koja je potrebna da bi masažna terapija bila efikasna. Posebna napomena – kod našeg modela masažne fotelje Aura, postoji tzv. 4D postavka, koja omogućuje dozranje 3D izlaska masažnog mehanizma do najsitnijih detalja – ovo jednosotavno morate probati!

 

Tko se smije a tko ne smije masirati u masažnoj fotelji?

Odgovor na ovo pitanje često zahtjeva više informacija. Ali generalno; smiju se masirati sve osobe koje inače smiju na ručnu masažu (a to je 99,9% ljudi), a ne smiju se masirati one osobe kojima je preporučeno da ne idu na ručnu masažu (recimo osobe odmah nakon operacije kralježnice, ili u određenom zdravstvenom stanju koje isključuje masažu). Kod masaže u Casada masažnim foteljama se radi o mehaničkim pokretima, koji najbolje imaitiraju pokrete ljudskih ruku, tako da oni koji ne smiju primati takvu terapiju, trebaju potražiti savjet liječnika te onda donijeti zaključak, ovisno o njihovu stanju.

 

Kakvu terapiju daju zračni baloni u masažnoj fotelji?

U svim Casada masažnim foteljama ugrađeni su zračni baloni u različitim tjelesnim zonama – stopla, potkoljenice, ruke i ramena, a u nekim modelima su i u zoni bedara i leđa. Zračni baloni daju terapiju pritiskom zraka. Ovaj pritisak se može regulirati u željenoj jačini i željenoj zoni – na primjer odaberete samo za stopla, ili gdje već želite. Zračna masaža daje efekt tzv. limfne drenaže, koja je posebno bitna pomoć našem tijelu da se riješi ukočenosti, napetosti ali i viška toksina u organizmu, te posebno manih naslaga u potkožnom tkivu.

 

Imaju li casada masažne fotelje osigurano jamstvo i servis?

Ovo je jako važno pitanje – da! Casada masažne fotelje imaju osiguranu servisnu mrežu zasnovanu na visokim standardima rada cijele Casada Grupe (Casada Adriatic d.o.o., je dio internacionalne Casada Grupe sa prodajno-servisnom mrežom u 38 zemalja na 4 kontinenta, i u 100% je vlasništvi njemačkog domicila). Važno je kada nabavljate proizvod ove vrste da nakon kupnje niste ostavljeni samom sebi, i da znate tko stoji iza vašeg proizvoda.

Casada International GmbH iz Paderborna u Njemačkoj, je osnivač i vlasnik naše firme u Hrvatskoj, a samim time ste sigurni da se sa pitanjem servisa i rezervnih dijelova oslanjate na grupaciju sa strogim kriterijima rada, uvijek dostupnim educiranim osobljem za sva pitanja i eventualne poteškoće. Servise obavlja educirano osoblje, i jako važno – uvijek samo sa originalnim rezervnim dijelovima. U prilog ovome govori podatak da je našu firmu prepoznalo dosta subjekata iz poslovnog, uslužnog i turističkog sektora – hoteli, ustanove za njegu, zračne luke itd, kojima je sigurnost održavanja i servisiranja važna pretpostavka za odluku o nabavci proizvoda.

 

Mogu li se casada masažne fotelje negdje isprobati?

Naravno! Casada je otvorila izložbeni salon masažnih fotelja i ostalih artikala u trgovačkom centru West Gate u Zagrebu. U našem izložbenom salonu ste dobro došli isprobati i usporediti sve naše proizvode. Tu ćete dobiti sve potrebne informacije o razlikama i karakteristikama masažnih i ostalih artikala firme Casada. Educirano osoblje će odgovoriti na sva vaša pitanja, te vas individualno savjetovati kako o karakteristikama uređaja, tako i o rješenjima za financiranje.

 

Na koji način mogu platiti masažnu fotelju?

Na raspolaganju su razni načini plaćanja, od gotovinskih preko virmanskih doznaka, do kartičnih. Postoje i kreditne linije – na rate. Također postoji i B2B linija financiranja poslovnih subjekata na lizing. O svemu ovome ćemo vas individualno savjetovati na našim kontaktima – telefon, mail, ili dolaskom u naš izložbeni prostor.

 

Kolika je trajnost masažne fotelje?

Casada GmbH je na tržištu od 1999. godine, a neki modeli naših fotelja su stigli već do pete generacije, na primjer model Smart V BT, ili pak model Hilton koji bilježi treću generaciju.

Mnogi naši korisnici imaju u svojim domovima neku od naših fotelja starih po 15 ili 17 godina, kojima možda fali samo malo vanjskog glanca, ali i dalje besprijekorno rade.

Uglavnom 10-tak godina nije uopće problem u prosjeku za trajnost masažne fotelje firme Casada GmbH, o čemu svjedoče i oglasi o prodaji naših rabljenih fotelja sa popriličnim stažem na raznim oglasnicima, koje su još u izvrsnom radnom stanju i dobro drže cijenu kao i svaki artikl pouzdanog proizvođača.

 

Jesu li masažne fotelje skupe?

Masažne fotelje su vrsta proizvoda gdje trebate dobro paziti na odnos uloženo-dobijeno.

Sa pouzdanim proizvođačem, kao što je Casada GmbH, vaša fotelja će imati veliki vijek uporabe, a time i koristi koju pruža vama i vašoj obitelji.

Casada je jedina firma koju možete pronaći da radi u 38 zemalja sa modelima fotelja koji imaju potpuno istu tehnologiju, pa time onda i lager rezrvnih dijelova, iskustvo korištenja, održavanja servisiranja i to sve u vlastitoj prodajno-servisnoj mreži na 4 kontinenta.

Ovo nema niti jedna druga firma s područja masažnih proizvoda, a to govori dovoljno samo za sebe. Sve što uložite u masažnu fotelju Casada, dugotrajno će vam se isplatiti.

 

Gdje se proizvode masažne fotelje?

Odgovor je kratak i jednsotavan – sve masažne fotelje na svijetu se proizvode u Kini!

Casada zakupljuje vlastite proizvodne pogone sa najpouzdanijim partnerima iz svih područja pojedinačno – mehanika, elktrokomponente, hidraulika, elektronika i senzorika pa sve do periferije, vanjskih presvlaka i upravljačkih jedinica. Sve je to dio složenog procesa, koji kreće od vlastitog odjela dizajna, modeliranja i izrade prototipa, koji su smješteni u Paderbornu u Njemačkoj, pa do kontrole kvalitete u svim fazama proizvodnje.

Sve to radi Casada GmbH u prostorima pod vlastitim nadzorom i sa potpunom kontrolom svih faza rada. Upravo zato možemo s ponosom reći da je to proizvod provjerene njemačke kvalitete, pa ćete na svakom našem proizvodu naći i znak Geman Quality.

Za razliku od Casade, druge firme samo kupuju gotovi kineski proizvod i lijepe na njega etiketu – to onda nažalost saznate tek kada zatrebate servis, rezervni dio ili bilo kakvu drugu postprodajnu uslugu, a vašeg modela fotelje i proizvođača više nema na tržištu.

Sa Casadom, ste iz tog razloga uvijek na sigurnom!

 

Jeli masažna fotelja luksuz?

Obzirom na brojne korisnike, odgovor na ovo pitanje nije jednsotavan. Neki od nas jednsotavno traže kvalitetan, pa recimo to i luksuzan proizvod, jer želimo najbolje za naš novac.

Međutim problem nastaje kada nam netko nudi proizvod upitne kvalitete po prenapuhanoj cijeni – e to je nepotrebni luksuz, kojega si nitko ne bi trebao priuštiti.

Iz tog razloga Casada GmbH na vrlo transparentan način nudi svoje proizvode, sa jasno prikazanim cijenama, kao i aktivnim promocijama ili popustima.

Nema skrivenih detalja ili sitnih slova, jednostavno otvorite web-preglednik i provjerite isti model masažne fotelje na bilo kojem tržištu od 38 različitih zemalja na 4 kontinenta, koji čine prodajno-servisnu mrežu firme Casada GmbH.

Bit će vam jasno da kod nas za najpovoljniju cijenu dobijete upravo ono što tražite i čime ćete dugo vremena biti zadovoljni.

 

Da li masažna fotelja liječi?

Ovo je često pitanje, i najpošteniji odgovor je da za liječenje bilo kojeg stanja našeg organizma prvo treba potražiti savjet stručne osobe, dakle doktora medicine.

Međutim, masaža kao pomoćna tehnika u rehabilitaciji je poznata od davnina i preporučuje se kod brojnih poteškoća – od onih svakodnevnih, kao što je stres, iscrpljenost od posla, problemi cirkulacije, ukočenja mišića ili slično pa do težih stanja kao što su rehabilitacije nakon operacija ili nekog ozbiljnijeg zdravstvenog problema.

Osim toga, u današnje doba svjetske pandemije uzrokovane korona virusom SARS-CoV-2 , svi smo u nekom stanju u kojem se manje gibamo, manje vremena provodimo u tjelesnim aktivnostima, pa rastu problemi uzrokovani pomanjkanjem kretanja – i tu se pokazalo značajno korištenje masaže, pogotovo u takvoj vrsti proizvoda kao što su tehnološki superiorne masažne fotelje firme Casada GmbH.

Često postavljana pitanja o masažnim foteljama i masažnim uređajima

Masiraju li vaše fotelje cijelo tijelo?

Da! Casada masažne fotelje masiraju cijelo tijelo; od stopala do vrata, i to u postavkama AUTOMATSKOG i MANUELNOG odabira.

Koja je razlika između automatskog i manuelnog odabira rada?

Automatski način je kada odaberemo neki od programa za masažu, koji onda fotelja izvršava tako da prvo “skenira”, tj. izmjeri naše tjelo, te se prilagodi našim proporcijama, a zatim se izvršava određeni program masaže koji tretira naizmjence sve tjelesne zone. Za razliku od toga, manuelni odabir nam omogućuje da sami postavimo masažne elemente u određeno područje, pa tako prilagodimo ciljanu terapiju za masažu vrata, ili ramena (ili bilo gdje drugdje), te posebno prilagodimo vrstu i intenzitet masaže.

Je li teško podesiti masažnu fotelju

Ne, vrlo je jednsotavno i intuitivno. Sa svakom Casada masažnom foteljom dolaze upute na hrvatskom jeziku, a sami daljinski upravljači, koji se razlikuju po modelima, su prlagođeni brozom traženju i podešavanju masažnih funkcija. Tu je važno napomenuti da naše fotelje isporučuje educirano osoblje, koje će vam prilikom montaže i puštanja u pogon napraviti i edukaciju za uporabu i korištenje svih terapijskih funkcija naših masažnih fotelja.

Mogu li u masažnoj fotelji masirati stopala?

Da, masaža stopala je posebno bitna, i u Casada masažnim foteljama su ugrađeni vrlo detaljni elementi za masažu stopala. Stopala se masiraju posebnim valjčićma koji su podešeni za refleksoterapiju (masaža stopala po refleksnim zonama). Osim toga tu su i tzv “gua sha” mehanizmi pritiskanja, koji daju poseban efekt terapije. U stopalima se nalaze i zračni baloni, tako da je sistem terapije upotpunjen do krajnjih detalja – zračn baloni rade na principu pritiskanja sa strane i oduzgo, tako da dobijete efekt “limfne drenaže”.

Postoji li grijanje u masažnim foteljama?

Da, sve Casada masažne fotelje imaju ugrađeno grijanje. Uglavnom je to izvedeno na principu karbonskih vlakana, koja daju efekt terapije infracrvenim zrakama. Elementi za griajnje se naleze u lumbosakralnoj zoni (zona leđa i hrbta). Osim toga neke naše masažne fotelje imaju i posebne elemente za grijanje koje su smještene u samim masažnim glavama, pa je onda ta terapija raspoređena po cijelom tjelu.

Što je to 2D i 3D sistem masaže?

Ukratko, to je podatak koji govori u kojim se sve smjerovima kreću masažne glave u masažnoj fotelji. Masažne glave u nekim starijim uređajima su mogle ići samo gore-dolj i lijevo-desno – to je bio princip 2D mehanizma. U svim Casada masažnim foteljama masažne glave se pokreću u 3D tehnici – osim gore-dolji i lijevo-desno, također se kreću i naprijed-nazad. Tako na primjer sve Casada masažne fotelje mogu izvoditi pokrete koji su najsličniji pokretima ljudskih ruku – gnječenje, rolanje, lupkanje, bockanje, pljeskanje, trljanje… Međutim, Casada ima razvijen i Real 3D – dakle tzv. “pravi 3D” mehanizam. To je posebna značajka, koju imaju samo neke fotelje, koja omogućuje da ne samo da se gibaju masažne glave u svim 3D smjerovima, nego se giba i cijeli mehanizam na kojemu se nalaze masažne glave – točnije mehanizam izlazi prema van ili se vraća prema unutra. Ovim postupkom Casada je daleko ispred svih ostalih ponuđača, jer omogućuje da imate osjećaj masaže kao da terapeut koji vas masira dozira pritisak po određenim zonama, ovisno o jačini i dubini koja je potrebna da bi masažna terapija bila efikasna. Posebna napomena – kod našeg modela masažne fotelje Aura, postoji tzv. 4D postavka, koja omogućuje dozranje 3D izlaska masažnog mehanizma do najsitnijih detalja – ovo jednosotavno morate probati!

Tko se smije a tko ne smije masirati u masažnoj fotelji?

Odgovor na ovo pitanje često zahtjeva više informacija. Ali generalno; smiju se masirati sve osobe koje inače smiju na ručnu masažu (a to je 99,9% ljudi), a ne smiju se masirati one osobe kojima je preporučeno da ne idu na ručnu masažu (recimo osobe odmah nakon operacije kralježnice, ili u određenom zdravstvenom stanju koje isključuje masažu). Kod masaže u Casada masažnim foteljama se radi o mehaničkim pokretima, koji najbolje imaitiraju pokrete ljudskih ruku, tako da oni koji ne smiju primati takvu terapiju, trebaju potražiti savjet liječnika te onda donijeti zaključak, ovisno o njihovu stanju.

Kakvu terapiju daju zračni baloni u masažnoj fotelji?

U svim Casada masažnim foteljama ugrađeni su zračni baloni u zonama – stopla, potkoljenica, ruku i ramena, a u nekim modelima su i u zoni bedara i leđa. Zračni baloni daju terapiju pritiskom zraka. Ovaj pritisak se može regulirati u željenoj jačini i željenoj zoni – na primjer odaberete samo za stopla, ili gdje već želite. Zračna masaža daje efekt tzv. limfne drenaže, koja je posebno bitna pomoć našem tijelu da se riješi ukočenosti, napetosti ali i viška toksina u organizmu, te posebno manih naslaga u potkožnom tkivu.

Imaju li casada masažne fotelje osigurano jamstvo i servis?

Ovo je jako važno pitanje – da! Casada masažne fotelje imaju osiguranu servisnu mrežu zasnovanu na visokim standardima rada cijele Casada Grupe (Casada Adriatic d.o.o., je dio internacionalne Casada Grupe sa prodajno-servisnom mrežom u 38 zemalja na 4 kontinenta, i u 100% je vlasništvi njemačkog domicila). Važno je kada nabavljate proizvod ove vrste da nakon kupnje niste ostavljeni samom sebi, i da znate tko stoji iza vašeg proizvoda. Casada International GmbH iz Paderborna u Njemačkoj, je osnivač i vlasnik naše firme u Hrvatskoj, a samim time ste sigurni da se sa pitanjem servisa i rezervnih dijelova oslanjate na grupaciju sa strogim kriterijima rada, uvijek dostupnim educiranim osobljem za sva pitanja i eventualne poteškoće. Servise obavlja educirano osoblje, i jako važno – uvijek samo sa originalnim rezervnim dijelovima. U prilog ovome govori podatak da je našu firmu prepoznalo dosta subjekata iz poslovnog, uslužnog i turističkog sektora – hoteli, ustanove za njegu, zračne luke itd, kojima je sigurnost održavanja i servisiranja važna pretpostavka za odliku o nabavci proizvoda.

Mogu li se casada masažne fotelje negdje isprobati?

Naravno! Casada je otvorila izložbeni salon masažnih fotelja i ostalih artikala u trgovačkom centru West Gate u Zagrebu. U našem izložbenom salonu ste dobro došli isprobati i usporediti sve naše proizvode. Tu ćete dobiti sve potrebne informacije o razlikama i karakteristikama masažnih i ostalih artikala firme Casada. Educirano osoblje će odgovoriti na sva vaša pitanja, te vas individualno savjetovati kako o karakteristikama uređaja, tako i o rješenjima za financiranje.

Na koji način mogu platiti masažnu fotelju?

Na raspolaganju su razni načini plaćanja, od gotovinskih preko virmanskih doznaka, do kartičnih. Postoje i kreditne linije – na rate. Također postoji i B2B linija financiranja poslovnih subjekata na lizing. O svemu ovome ćemo vas individualno savjetovati na našim kontaktima – telefon, mail, ili dolaskom u naš izložbeni prostor.

Kolika je trajnost masažne fotelje?

Casada GmbH je na tržištu 20 godina, a neki modeli su stigli već do pete generacije, na primjer model Smart V BT, ili pak model Hilton koji bilježi treću generaciju.

Mnogi naši korisnici imaju u svojim domovima neku od naših fotelja starih po 15 ili 17 godina, kojima možda fali samo malo vanjskog glanca, ali i dalje besprijekorno rade.

Uglavnom 10-tak godina nije uopće problem u prosjeku za trajnost masažne fotelje firme Casada GmbH, o čemu svjedoče i oglasi o prodaji naših rabljenih fotelja sa popriličnim stažem na raznim oglasnicima, koje su još u izvrsnom radnom stanju i dobro drže cijenu kao i svaki artikl pouzdanog proizvođača.

Jesu li masažne fotelje skupe?

Masažne fotelje su vrsta proizvoda gdje trebate dobro paziti na odnos uloženo-dobijeno.

Sa pouzdanim proizvođačem, kao što je Casada GmbH, vaša fotelja će imati veliki vijek uporabe, a time i koristi koju pruža vama i vašoj obitelji.

Casada je jedina firma koju možete pronaći da radi u 38 zemalja sa modelima fotelja koji imaju potpuno istu tehnologiju, pa time onda i lager rezrvnih dijelova, iskustvo korištenja, održavanja servisiranja i to sve u vlastitoj prodajno-servisnoj mreži na 4 kontinenta.

Ovo nema niti jedna druga firma s područja masažnih proizvoda, a to govori dovoljno samo za sebe. Sve što uložite u masažnu fotelju Casada, dugotrajno će vam se isplatiti.

Gdje se proizvode masažne fotelje?

Odgovor je kratak i jednsotavan – sve masažne fotelje na svijetu se proizvode u Kini!

Casada zakupljuje vlastite proizvodne pogone sa najpouzdanijim partnerima iz svih područja pojedinačno – mehanika, elktrokomponente, hidraulika, elektronika i senzorika pa sve do periferije, vanjskih presvlaka i upravljačkih jedinica. Sve je to dio složenog procesa, koji kreće od vlastitog odjela dizajna, modeliranja i izrade prototipa, koji su smješteni u Paderbornu u Njemačkoj, pa do kontrole kvalitete u svim fazama proizvodnje.

Sve to radi Casada GmbH u prostorima pod vlastitim nadzorom i sa potpunom kontrolom svih faza rada. Upravo zato možemo s ponosom reći da je to proizvod provjerene njemačke kvalitete, pa ćete na svakom našem proizvodu naći i znak Geman Quality.

Za razliku od Casade, druge firme samo kupuju gotovi kineski proizvod i lijepe na njega etiketu – to onda nažalost saznate tek kada zatrebate servis, rezervni dio ili bilo kakvu drugu postprodajnu uslugu, a vašeg modela fotelje i proizvođača više nema na tržištu.

Sa Casadom, ste iz tog razloga uvijek na sigurnom.

Jeli masažna fotelja luksuz?

Obzirom na brojne korisnike, odgovor na ovo pitanje nije jednsotavan. Neki od nas jednsotavno traže kvalitetan, pa recimo to i luksuzan proizvod, jer želimo najbolje za naš novac.

Međutim problem nastaje kada nam netko nudi proizvod upitne kvalitete po prenapuhanoj cijeni – e to je nepotrebni luksuz, kojega si nitko ne bi trebao priuštiti.

Iz tog razloga Casada GmbH na vrlo transparentan način nudi svoje proizvode, sa jasno prikazanim cijenama, kao i aktivnim promocijama ili popustima.

Nema skrivenih detalja ili sitnih slova, jednostavno otvorite web-preglednik i provjerite isti model masažne fotelje na bilo kojem tržištu od 38 različitih zemalja na 4 kontinenta, koji čine prodajno-servisnu mrežu firme Casada GmbH.

Bit će vam jasno da kod nas za najpovoljniju cijenu dobijete upravo ono što tražite i čime ćete dugo vremena biti zadovoljni.

Da li masažna fotelja liječi?

Ovo je često pitanje, i najpošteniji odgovor je da za liječenje bilo kojeg stanja našeg organizma prvo treba potražiti savjet stručne osobe, dakle doktora medicine.

Međutim, masaža kao pomoćna tehnika u rehabilitaciji je poznata od davnina i preporučuje se kod brojnih poteškoća – od onih svakodnevnih, kao što je stres, iscrpljenost od posla, problemi cirkulacije, ukočenja mišića ili slično pa do težih stanja kao što su rehabilitacije nakon operacija ili nekog ozbiljnijeg zdravstvenog problema.

Osim toga, u današnje doba svjetske pandemije uzrokovane korona virusom SARS-CoV-2 , svi smo u nekom stanju u kojem se manje gibamo, manje vremena provodimo u tjelesnim aktivnostima, pa rastu problemi uzrokovani pomanjkanjem kretanja – i tu se pokazalo značajno korištenje masaže, pogotovo u takvoj vrsti proizvoda kao što su tehnološki superiorne masažne fotelje firme Casada GmbH.